Vergoedingen & kosten
Vergoeding vanuit zorgverzekering
Ik heb contracten met de meeste zorgverzekeraars (zie lijst hieronder). Als ik geen contract heb met jouw zorgverzekeraar, kun je de kosten zelf declareren bij uw verzekering. Hoeveel je dan vergoed krijgt, hangt af van je verzekering. Controleer dit voorafgaand aan de behandeling bij je verzekering.
De zorgverzekering vergoedt behandeling alleen als es sprake is van bepaalde DSM-5 classificaties. Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk of dit aan de orde is en dan zal ik dit met je bespreken.
Er wordt gewerkt volgens het principe ‘registratie volgens werkelijk gerealiseerde tijd’, wat inhoudt dat de daadwerkelijke bestede tijd wordt gefactureerd, ook als dit korter of langer is dan verwacht.
Zorgverzekeraars waarmee ik een contract heb in 2025:
VGZ, CZ, Menzis, Zilveren Kruis, Salland, DSW, ONVZ en ASR, inclusief alle labels die onder deze verzekeringen vallen.
Zorgverzekeraars waarmee ik geen contract heb in 2025:
Zorg & Zekerheid en Caresq, inclusief alle labels die onder deze verzekeringen vallen.
Eigen risico
Als je een zorgverzekering hebt afgesloten bij één van deze zorgverzekeraars, dan stuur ik de facturen rechtstreeks naar je zorgverzekeraar. De vergoeding is in natura: de zorgverzekeraar betaalt de factuur direct aan mij als behandelaar. Jij merkt daar dus niets van.
Wel worden deze nota's door je zorgverzekeraar met je (verplicht en eventueel vrijwillig) eigen risico verrekend, als dat nog open staat.
Controleer van te voren wat je eigen risico is, om niet voor verrassingen te komen staan!
Zelf betalen
Ook als er geen sprake is van verzekerde zorg, kun je in overleg met mij er toch voor kiezen om in behandeling te gaan. De kosten van deze behandeling zijn dan geheel voor eigen rekening. Voor deze consulten breng ik het zogenoemde ‘niet basispakketzorg consult’ in rekening, tegen een tarief van €120 per 60 minuten bestede tijd. Dat is zowel de tijd die ik met je in gesprek ben én de tijd die nodig is voor de voorbereiding van de gesprekken en de vereiste verslaglegging (45 minuten gesprekstijd, 15 minuten uitwerktijd). Bij een intakegesprek is de uitwerktijd langer (gemiddeld 45-60 minuten), dus betaal je meestal ongeveer twee keer het tarief.
Je ontvangt maandelijks een gespecificeerde factuur van de sessies.
Annuleren van gesprekken
Bij verhindering kun je kosteloos tot 24 uur van tevoren (in werkdagen) een gesprek afzeggen. Indien je een gesprek niet tijdig annuleert, zijn de kosten daarvan voor eigen rekening. Je ontvangt hiervoor een factuur. Deze factuur wordt niet vergoed door uw verzekeraar.
Het tarief voor een gemist gesprek is €60 (50% van wat je normaal voor een sessie zou betalen).
Zorgprestatiemodel
De bekostiging voor de geestelijke gezondheidszorg gaat volgens het Zorgprestatiemodel. Dit betekent dat ik maandelijks uw sessies zal declareren bij je zorgverzekering en dat dus ook maandelijks je eigen risico wordt aangesproken. Meer informatie over het Zorgprestatiemodel vind je hier:
NZA-tarieven 2025
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) bepaalt jaarlijks de maximumtarieven voor zorgprestaties in de GGZ.
Het tarief per consult wordt bepaald door het type consult en de duur daarvan.
Via de knop hieronder kun je de NZA-tarieven bekijken.